Nieuw! Klimheesters..

Nieuw! Klimheesters..

Kun jij al raden van welke heester deze prachtige bloemen zijn?

Het is de Mandevilla Sundaville! Deze prachtige fleurige en kleurrijke heesters zijn nu nieuw in ons kadoboompjes assortiment!

De Mandevilla Sundaville is een klimheester die zeer rijkelijk bloeit! Deze exotische klimplant is afkomstig uit Zuid-Amerika en is ook wel bekend onder de Nederlandse naam ''Chileense Jasmijn''. Wist je dat de Mandevila in de natuur zelfs 4 tot 5 meter hoog kan worden? In deze tropische bergwouden klimmen ze als ware tegen de hogen bomen aan. 

Nu hebben wij in Nederland helaas geen oerwouden met tropische bomen waartegen de exotische Mandevilla omhoog kan klimmen.. Maar gelukkig hebben we wel een oplossing gevonden om de prachtige Chileense Jasmijn in onze eigen tuinen te kunnen houden, namelijk in een kweekpot met behulp van een klimsteun.

Deze ''klimsteun'' biedt steun bij de groei van de Mandevilla en zorgt ervoor dat je gewoon kunt gaan genieten van zijn prachtige bloemen!

   

De prachtige bloemen van de Mandevilla Sundaville is dan ook de volgende eigenschap wat deze klimheesters zo speciaal maakt. Deze trompetvormige bloemen maken de Mandevilla een echte eye-catcher in zijn bloeiperiode, die van mei tot oktober duurt. 

Door de plant regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen weg te halen, zal de Mandevilla in topconditie blijven en zelfs bloemen blijven vormen tot in het najaar. De Chileense Jasmijn is beschikbaar in drie verschillende kleuren, rood, wit en roze. Alle drie bloeien ze even prachtig, welke kleur is jouw favoriet?

Tijdens zijn bloeiperiode staat de Sundaville het liefst in een goed doorlatende grond in de halfschaduw of in de volle ochtend- of avondzon. Door zijn exotische afkomst is deze heester geen fan van koude temperaturen, waardoor de Mandevilla het liefst overwintert bij een temperatuur tussen de 10 en 16 graden. 

Wil jij meer weten over deze exotische klimheesters of heb je al iemand in gedachte waar de Mandevilla een perfect cadeau voor is? Ga dan snel eens een kijkje nemen! Wij verpakken ze net als onze kadoboompjes in een luxe houtlook cadeaubox, een prachtig groen en kleurrijk geschenk!