Duurzaamheid

Kadoboompje.nl is een duurzame organisatie met respect voor het milieu en oog voor onze medewerkers. Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd en hebben ook de milieu certificering ISO 14001. Een van onze managementsystemen richt zich op het beheersen en verbeteren van de prestaties op het gebied van milieu. Het verminderen van het energieverbruik, het monitoren en beheersen van onze afvalstromen en het samenwerken met partners die oog hebben voor het milieu behoren tot de speerpunten van onze organisatie!

Duurzame bomen

Naast dat wij ons als organisatie zo verantwoordelijk mogelijk proberen in te zetten op het gebied van duurzaamheid, heb je met onze bomen ook een duurzaam product in handen. Iedere boom die wordt geplant zorgt ervoor dat de wereld weer een stukje groener en gezonder wordt. Om te beginnen sluit het geven van een boom dus perfect aan in de wereld van duurzaamheid en biodiversiteit. Maar er schuilt nog veel meer achter een Kadoboompje!

 Onze bomen worden duurzaam én lokaal op Limburgse bodem gekweekt. Dit gebeurt in een MPS A+ gecertificeerde kwekerij waar minimale gewasbeschermingsproducten worden gebruikt. 

 Wij leveren onze bomen in een carbonvrije grijze recyclebare pot.

 Onze potgrond bevat 40% minder veen en voldoet aan het RHP keurmerk

 Een groot gedeelte van de labels aan onze bomen zijn van 100% biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt en kun je zo bij het groenafval gooien! Wij streven ernaar om alle plantlabels binnen afzienbare tijd van dit materiaal te voorzien. 

 Onze kartonnen geschenkboxen en verzendboxen zijn 70% FSC. Dit betekent dat 70% van de vezels afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en/of gerecyclede vezels zijn. De overige vezels zijn afkomstig uit bos waarvan het beheer aan minimale eisen voldoet.

Onze beloftes:

 • Energie: Onze stroomvoorziening draait op zonne-energie. Hiervoor hebben wij maar liefst 520 zonnepanelen laten installeren.
 • Energie: Wij reduceren en beheren ons gasgebruik. Hiervoor hebben wij in 2018 een hoog rendement ketel laten plaatsen, zodat wij op een lage temperatuur onze magazijnen, kantoren en inpakruimtes kunnen verwarmen.
 • Milieu: Wij scheiden het afval in plastic, papier en restafval. Eenmalige plantenverpakkingen geven wij terug aan de bron waar wij de verpakking van ontvangen.
 • Milieu: Onze boompjes komen uit een MPS gecertificeerde kwekerij die op het gebied van voedselveiligheid en duurzaamheid worden gecontroleerd op verschillende schakels binnen de keten.
 • Milieu: Voor het verzenden van pakketten hergebruiken wij plastic ter bescherming van onze producten.
 • Klimaat: Wij willen CO2 bewust handelen en zijn hier ook voor gecertificeerd door Kiwa op niveau 3.
 • Mens: Wij behoren tot het selecte gezelschap van bedrijven met het predicaat: “Mantelzorgvriendelijk bedrijf”. Mantelzorg is bespreekbaar in onze organisatie en wij staan open voor verlofregelingen voor het bieden van zorg aan naasten.
 • Mens: In ons bedrijf bieden wij plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook hebben wij duurzame inzetbaarheid hoog in het vaandel staan.
 • Veiligheid: Binnen ons bedrijf hebben wij 4 opgeleide bhv‘ers en zijn wij in het bezit van een AED apparaat.
 • Verantwoordelijkheid: Als consument ben je vaak de laatste schakel in het proces en veelal de eindgebruiker van onze producten. Ook willen wij jou vragen om het vrijgekomen verpakkingsmateriaal op de juiste manier te scheiden, dat waarderen wij zeer!

Wij dragen bij aan een klimaatbestendige leefomgeving!

Binnen ons assortiment aan boompjes hebben wij extra oog voor producten die de biodiversiteit bevorderen, die bij- en vlindervriendelijk zijn en die een bijdrage kunnen leveren aan de klimaatadaptatie. We zorgen graag voor méér groen en méér ruimte voor biodiversiteit in alle tuinen, terrassen en balkons. Zo proberen wij de wereld een klein beetje groener- en gezonder te maken. Onze bij- en vlindervriendelijke bomen kun je aan onderstaand icoontje herkennen.

Twee van zo'n extra bij- en vlindervriendelijke bomen zijn de Dwergsering en Kegeltijm. De Dwergseringen zijn bijzondere langbloeiende en rijkbloeiende boompjes. Ze bloeien in de vroege zomer met prachtige uitbundige trossen met bloemen en hebben nog een uitbundige nabloei in de herfst. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur en zijn erg nectarrijk. Vlinders en bijen smullen én leven ervan. De Kegeltijm bloeit daarentegen in de zomer met prachtige, geurende violet-blauwe bloemen. Deze geurende bloemen trekken bijen en vlinders aan. Die zijn namelijk dol op bloeiende kruidenhoekjes, omdat hier veel nectar te vinden is.

Naast onze bomen houden wij in ons assortiment met accessoires bewust rekening met producten die kunnen bijdragen aan de klimaatadaptatie. Denk aan een insectenhotel die het leefklimaat voor insecten stimuleert en ook verkopen wij enkel duurzame bloempotten van ELHO. Deze bloempotten zijn gemaakt van hoogwaardig gerecycled plastic met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. 

Hoe kun jij bijdragen aan een gezonde en groene leefomgeving?

Heb jij al eens van klimaatadaptatie gehoord? Het is een begrip dat steeds vaker voorbij komt. Klimaatadaptatie is het proces waarbij de samenleving zich aanpast aan het veranderende klimaat en de schadelijke gevolgen ervan probeert te beperken. De opwarming van het klimaat heeft verschillende gevolgen, de belangrijkste hiervan zijn hittestress*, droogte en wateroverlast*. We zullen dus steeds meer extreem weer gaan ervaren en hier als samenleving op moeten inspelen.

Ook de toenemende verstening van tuinen zorgt ervoor dat we steeds minder groen in onze leefomgeving zien. Verstening vergroot de hitte in onze omgeving, laat weinig regenwater infiltreren en heeft een negatieve werking op de biodiversiteit. Hoe groter de verstening hoe groter de kans dat de kwaliteit van de leefomgeving onder druk komt te staan. Het is dus erg belangrijk dat we ons voorbereiden op de effecten van het veranderende klimaat en hierbij een gezonde leefomgeving creëren. 

Klimaatadaptatie is een van de maatschappelijke opgaven waar voor overheden en gemeentes een taak ligt. Hier kunnen wij als bedrijven en inwoners ook een bijdrage aan leveren door het vergroenen van onze tuinen! Met een groene tuin of groen balkon ben je beter bestand tegen alle gevolgen van klimaatverandering en bevorder je, niet alleen je eigen, maar de gezondheid van ons allemaal:

 • Een groene tuin werkt verkoelend in periodes van hitte en is de natuurlijke airconditioning van de stad.
 • Bomen zorgen voor schaduw, zuurstof en trekken meer vogels en insecten aan.
 • Een groene tuin stimuleert de biodiversiteit.
 • Bodembedekking helpt om de aarde vochtig te houden in periodes van droogte.
 • In periodes van wateroverlast zorgt een groene tuin ervoor dat veel regenwater kan weglopen in de grond.
 • Een groene tuin zuivert de lucht en heeft een positief effect op de gezondheid. Het vermindert stress en verhoogt concentratie.

Laten we samen onze leefomgeving leefbaar en gezond houden!

 

*Hittestress: Stijging van de gemiddelde temperatuur voor een langere periode, waarbij de hitte niet kwijt kan door toenemende verdichting van onze steden.
*Wateroverlast: Meer hevige regenbuien in een korte tijd, waarbij het riool en het wateroppervlakte de grote hoeveelheid regenwater niet aankunnen.

Wij zijn Kiwa gecertificeerd!Bij vragen over onze milieucertificeringen stel deze gerust aan info@kadoboompje.nl

Meer informatie over onze duurzaamheidsinspanningen en ontwikkelingen op het gebied van sociaal vlak leest u hier in ons Duurzaamheidsdocument.