Boompjes en vorst

Boompjes en vorst

Let it snow, let it snow, let it snow!

Zo ligt ons kikkerlandje van de een op andere dag helemaal vol met sneeuw, ijzel en temperaturen die ver onder de min gaan, waardoor we ons in een echt winterwonderland begeven!

Deze winterse sferen zorgen voor een adembenemend uitzicht, maar helaas kunnen niet alle boompjes en struiken even goed tegen deze vrieskou.. 

Hoe kunnen we de kwetsbare boompjes beschermen?

Voor planten en bomen die niet goed tegen de vorst kunnen, is het belangrijk om deze te beschermen. Met boompjes in een pot kun je dit doen door deze op een vorstvrije, beschutte plek neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een garage, schuur of overkapping. Zet ze niet binnen neer in een verwarmde kamer, zoals op vloerverwarming of bij een radiator. Dit kan namelijk schade aanrichten aan het boompje. 

Mocht je nou niet over een garage, schuur of overkapping beschikken en heb je binnen in huis geen geschikte plek? Dan kun je jouw boompje inpakken en beschermen met een beschermhoes, vliesdoek of bijvoorbeeld een handdoek. Ook bij boompjes die in de grond gepoot zijn, is een beschermhoes de ideale oplossing. 

Ook kun je de bomen en planten in je tuin beschermen door de bladeren op de grond te laten liggen. Dit dient als een soort van deken, die natuurlijk ook bescherming biedt tegen vrieskou. Liggen er geen bladeren? Dan kun je deze deken zelf creëren door bijvoorbeeld stro op de grond te leggen. Het leuke hiervan is dat je niet alleen jouw bomen en planten hier een plezier mee doet, maar ook de egeltjes in jouw tuin die zich graag in deze bladerdeken verstoppen.