Camelia op stam

Camelia op stam

Wij hebben weer een nieuw boompje in ons assortiment, namelijk de Japanse Roos. Dit unieke boompje staat ook wel bekend onder zijn Latijnse naam; Camelia Cuspidata Spring Festival. 

De Camelia komt van oorsprong uit Oost Azië, waar ze al duizenden jaren geleden werden gekweekt, met name in Japan en China. In China is de Camelia het gelukssymbool voor het Chinees Nieuwjaar. Gelukkig maakte we in Europa ook al enige tijd geleden kennis met deze prachtige struiken en bomen die vele soorten kent. 

De Japanse Roos wordt gekenmerkt door zijn grote heldere roze bloemen, die er erg elegant uitzien. In Nederland kennen wij het boompje ook wel onder de naam 'winterroos'. Deze naam is gekozen omdat zijn bloeiperiode al in de winter begint. Om precies te zijn bloeit het boompje van februari tot mei. Zijn vroege bloei is dan ook wat dit boompje zo uniek maakt. Wanneer alles nog kaal is in de tuin, staat deze heester al uitbundig te bloeien! Hoe leuk is dat? Ook is de Camelia een wintergroen en zeer winterhard boompje. Zelfs sneeuw of kou zal hem niet tegenhouden!

   

Al deze kenmerken maakt dit boompje enorm geschikt om in de winterperiode aan te schaffen en de tuin mee op te fleuren. Het hele jaar door beschikt hij over een prachtige sierwaarde door zijn mooie glanzende donkergroene bladeren. Dit mooie boompje op stam is een aansprekende verschijning voor iedereen die behoefte heeft aan groen en kleur op het terras, in de tuin of op het balkon! Klik hier om onze Japanse Roos te bekijken.