Ceders kweken

Ceders kweken

Terwijl de komende feestdagen nog moeten beginnen, zijn wij bij Kadoboompje.nl alweer bezig met voorbereidingen voor het volgende jaar. Nu vraag je je misschien af, welke voorbereidingen zijn dat dan?

Dan hebben we het natuurlijk over onze: cederboompjes! 

De ceder, ook bekend onder zijn latijnse naam ''Cedrus Deodara'', is een prachtige naaldboom. De Ceder kan in Europa wel 15 tot 20 meter hoog worden. Door zijn grijsgroene naalden en takken met kronkelige vormen heeft de ceder een prachtige sierwaarde.

Het cederboompje staat uiteraard al langer bekend in ons assortiment tussen de duurzame bomen, maar we zien hem nu ook steeds meer voorbij komen als kerstboompje. Door zijn leuke formaatje is hij voor iedere huiskamer, balkon of tuin geschikt. Het is zelfs ook erg leuk om meerdere kleine ceder-kadoboompjes te plaatsen, in plaats van één grote kerstboom. Omdat onze cederboompjes nog jong zijn, zijn ze minder sterk vertakt wat ze juist een opvallend uiterlijk geeft als kerstboompje. Daarnaast kun je de ophangende takken gemakkelijk versieren met een paar leuke kerstballen, een mooie strik of kerstverlichting voor extra kerstsfeer. 

    

Zojuist hebben wij weer een enorme lading plantgoed met mini cedertjes binnen kregen die nu nog maar 30 centimeter groot zijn. Gedurende het aankomende jaar gaan wij deze boompjes prachtig kweken en klaarstomen als kerstboompje voor de Kerst van 2021. Volgend jaar in oktober zullen ze een mooie hoogte hebben bereikt van ca. 90 centimeter, waarmee ze perfect geschikt zijn als mini kerstboompje voor in huis of tuin. Het leuke is natuurlijk ook dat je het boompje na de kerst niet hoeft weg te doen. Je kunt hem gewoon ompoten in de tuin of blijven genieten van zijn mooie sierwaarde in pot. 

Uiteraard zullen al deze cederboompjes vanaf oktober volgend jaar weer bij ons te bestellen zijn als kadoboompjes. Of het nu een geschenk voor jezelf wordt, of een cadeau om een ander mee te verassen, wij verpakken de boompjes zoals bekend prachtig in een jute cadeauzakje en houtlook cadeaubox. Met een cederboompje van kadoboompje ben je ook weer volgend jaar direct klaar voor de feestdagen!